חיפוש באתר

{phocagallery view=category|categoryid=75|imageid=690|float=left}

שמן המורינגה הינו קל, בהיר וטעים למאכל, יציב ובעל אורך חיי מדף ארוך , בעל ריכוז שומנים נמוך .

{phocagallery view=category|categoryid=75|imageid=690|float=left}

ישנן ראיות המלמדות כי הגידול התרבותי של עץ זה בהודו החל כבר לפני אלפי שנים. ההודים ידעו כי הזרעים מכילים שמן אכיל והשתמשו בהם למטרות רפואיות. שמן המורינגה הינו קל, בהיר וטעים למאכל, ובדומה לשמן זית בעל ריכוז שומנים נמוך ובריא במיוחד.

שמן המורינגה הינו יציב במיוחד ובעל אורך חיי מדף ארוך במיוחד (כ 5 שנים ויותר). יציבות זו הופכת את השמן לבסיס טבעי מובחר לשמנים אתריים ובלתי יציבים, ומכאן הפופולריות של השמן בתעשיית התמרוקים והבשמים אשר מאות בשנה מפיקה בעזרת השמן בשמים מובחרים.

צמח המורינגה עשיר בחלבון, סידן, ויטמינים שונים, מינרלים רבים וחומצות אמינו.
הוא גדל באדמה עשירה במינרלים, מה שמקנה לו תכונות משופרות ומיוחדות.  בהשוואת גרם לגרם של מרכיבי המורינגה לצמחים אחרים נמצא כי צמח המורינגה מכיל: פי 3 ברזל מתרד, פי 4 סידן מחלב, פי 4 ויטמין A מגזר, פי 2 חלבון מחלב, פי 3 אשלגן מבננה, פי 3 ויטמין E משקדים.

בתהליך הפקת שמן מתרמילי מורינגה נותרת, לאחר הכבישה, עיסה של הרכיבים המוצקים עם מים. לאחר הסרת המים נותר חומר יבש שמכיל את כל הרכיבים הפעילים בעלי היכולת לקטול חיידקים , והומלץ  להחלפת אלומיניום פוספט בעיסת מורינגה כמסנן לטיהור מי שתייה , או כמדשן טבעי.

למשתלת מורינגה

Pin It
Joomla SEF URLs by Artio