Pittosporaceae פיטוספוריים
אחד השיחים הבטוחים לנטיעת צמח בעל עלווה מגוונת . הגיוון שלו יפה במיוחד. גידולו איטי בצורה סימטרית . אפשר לקחת בחשבון שימלא שטח של מטר מרובע במשך השנים, ורק בגיל מבוגר יותר יתפתח לגובה רב יותר ויוכל אז להגיע לגובה של שני מטר - אבל זה יארך זמן רב
הפיטוספורום המגוון הינו צמח חסון ולא בררני גם בתנאים קשים . תמיד יתפתח טוב יותר בחצי צל , ואז גם יבלוט יותר המשחק צבעיו . פריחתו חלה באביב , בצבע קרם , ולכן לא בולטת מאחר שזהו גם הגוון של העלים בתוך הצבע הירוק . הפירות הירוקים המבשילים בסתיו מכילים זרעים חומים דביקים אשר אינם טובים לריבוי , כי יצמחו מהם צמחים רגילים ירוקים
הריבוי חייב להיעשות על ידי ייחורים אפילו אם לא קל להשרישם . הסיכויים הטובים ביותר להצלחה הם בייחורי ראש
ראה מדורים : גדר חיה , צמחי צל , צמחי קישוט
רות בנימין , מתוך הספר הצמח הנכון במקום הנכון-מגווני עלים
עוד מאמר שכתבה רות בנימין ז"ל , ממייסדות תחום הגינון בישראל ומי שהובילה וניהלה את חוות הנוי במשך שנים רבות הכתוב מטה הוא מפרי עטה , ציטוט מלא . שגיאות ניסוח או בוטניות הם במקור , או לפי המידע שהיה קיים בזמנה ( א.ב.)
עלוותו בעלת גון ציורי ירוק-לבן, וגידולו עוד יותר אטי. הצמח הזה יותר עדין מהפיטוספורום הירוק, הרגיל, ואינו עמיד בתנאים קיצוניים כמוהו.
הפריחה כמו בפיטוספורום הירוק, וכן הפירות - אך הזרעים אינם מתאימים לריבוי, כי לרוב הם מצמיחים נבטים ירוקים לגמרי. לשם ריבוי יש להשתמש רק בייחורים (ייחורי ראש).
• ראה מדורים: גדר חיה, צמחי קישוט, מגווני־עלים.
מתוך ספרה של רות בנימין - הצמח הנכון במקום הנכון הפרק צמחי צל
להלן עוד פרק מתוך סיפרה של רות בנימין ז"ל , ממייסדות תחום הגינון בישראל ומי שהובילה וניהלה את חוות הנוי במשך שנים רבות הכתוב מטה הוא מפרי עטה , ציטוט מלא . שגיאות ניסוח או בוטניות הם במקור , או לפי המידע שהיה קיים בזמנה ( א.ב.)
גדר נמוכה ורחבה, ובדרך כלל יותר יפה בצל למחצה. רק אחרי הרבה שנים יעלו הצמחים לגובה. העלווה קישו טית בגוון לבן-ירוק. אין לצמח דרישות מיוחדות.
הריבוי – מייחורי ראש.
• ראה מדור צמחים מגווני־עלים.
מתוך ספרה של רות בנימין - הצמח הנכון במקום הנכון הפרק - הגדר החיה
עוד תמונות ממשפחה זו בחוות הנוי