lion's tail , swan's neck , foxtail
משפחה Asparagaceae אספרגיים
תת משפחה אגביים
סוקולנטים הם צמחים שלרוב הם בעלי מנגונני הישרדות בתנאים מדבריים קשים.לעתים כאשר הם כוללים קוצים מדמים אותם לקקטוסים כאשר הדוגמאות הבולטות ביותר הם - האגבות והאלוורות
צמח האגבה הובא לארצות אגן הים התיכון במאה ה-16. הצמח הסתגל בקלות לאזור התפוצה החדש, אם כי נראה כי הדבר גרם להאטת התבגרותו: בעוד שבאמריקה הצמחים פורחים בגיל של 8-10 שנים, בארצות אחרות הדבר מתרחש כשהצמחים כבני 20 שנה, ולעתים אף 50 ו-100 שנה
בשנות ה-50 של המאה העשרים ניטעו בנגב, בבקעת באר שבע, כ-15,000 דונם של צמחי אגבה, שיועדו לשמש לתעשיית חבלים ושקים. מטרת המיזם הממשלתי היה לפתח מקורות תעסוקה לעיירות הפיתוח שהוקמו באותה עת, דימונה, אופקים ונתיבות. הוקם אף מפעל לעיבוד הסיבים. המיזם נכשל מסיבות מסחריות בשנות ה-60 של המאה ה-20 וחלק משטחי האגבה הוסבו ברבות השנים לשטחים חקלאיים רגילים, אך ריכוזים של אגבות עדיין קיימים בנגב.
האגבה היא שושנת עלים ירוקה אפורה וענקית שמקורה במקסיקו . במרוצת הזמן , האגבה מתפתחת לגוש של שושנים והצימוח שלה הוא איטי. האגבה מתאימה לשתילה בגינה וגם אם תשקו אותה קצת יותר היא אינה סובלת מהשקית יתר. יכולה לגדול בחצי צל/שמש מלאה ( מומלץ בחצי צל ). פריחת האגבה היא דבר יפה ועצוב במיוחד למי שמגדל אותם. האגבות פורחות פעם אחת בחייהם ובדרך כלל לאחר שעברו את גיל ה- 8 ולעיתים אף מאוחר יותר. בפריחתם הסוקולנטים משקיעים אנרגיה רבה בהוצאת תורן פריחה עם זרעים גובה התורן מגיעה ל- 6-8 מטר
לאחר הפריחה הם מתייבשים ומתים אם כי ניתן למצוא זנים שפריחתם אחרת וחוזרת על עצמה
התהליך המדהים של פריחת האגבה עד להתייבשות צולם בחוות הנוי בשנת 2014